miercuri, 15 decembrie 2010

Vacanta de iarna. Zapada si amintiri.

Da, mai este o saptamana si putin pana la Craciun, pana la zilele speciale in care, dupa traditie sau moda ultimilor ani, ne adunam cu totii si anuntam din casa in casa nasterea lui Hristos. Astept cu nerabdare serile petrecute alaturi de prieteni, vizitele la cei dragi si, de ce nu, astept sa devorez prajiturile gustoase preparate cu maiestrie de gospodinele harnice, ca sa nu mai borbesc de sarmale, piftie, fripturi si multe, multe alte bunatati pe care nu le voi enumera acum, din pur respect si sincera admiratie pentru cei ce postesc!

Poate te intrebi de ce pomenesc deja de vacanta. Ei bine, vacanta incepe de astazi pentru mine! Dupa indelungi ezitari si schimbari, in sfarsit mi-am spus ca de azi imi voi lua vacanta, orice ar fi. Oficial, neoficial, cu voie sau fara voie, eu sunt in vacanta! Asa ca, eu va urez inca de pe acum zile de decembrie frumoase, cu multa zapada, dar caldura acasa, cu relaxare cat cuprinde si multe bucurii alaturi de prieteni si de cei alaturi de care va place a va petreceti timpul liber.

Ce inseamna vacanta pentru tine? Asta doar tu stii... dar iti pot spune cum percep eu vacantele: perioadele din an in care scapam in sfarsit de scoala(de parca tare mult ne-ar pasa de ea... ei, ei cum iubim noi sa ne plangem) sau de ceea ce nu ne place la scoala si avem parte de dimineti indulcite de un somn lung, fara griji. E atat de placuta senzatia in care iti deschizi ochii, privesti pe fereastra, vezi natura inalbita si rostesti in gandul tau:"sunt in vacanta!". Pe de alta parte, pe langa detasare, vacanta de iarna inseamna de 4 ani pentru mine... timp alocat studiului! Da, e momentul din an in care ma hranesc zilnic cu acel tip de informatie care imi place mie -geografica(e vorba de informatie). Da, astept ziua de maine, poimaine sau saptamana viitoare pentru a avea in sfarsit timp destul pentru ceea ce-mi place. Si pentru ca in ultimii ani, dragostea de munte a devenit si mai mare, o drumetie la munte e nelipsita din programul celor doua saptamani ce sunt un deliciu pentru toti. Unde? Cand? Cum? Ramane surpriza, urmand sa apara pe celalalt blog personal, ArtGeo Life Blog, un articol despte tura la munte la care deja visez. Cert este ca... voi fi mai aproape ca niciodata de crestele carunte!!!

Si... ce sa mai fie vacanta daca nu momentele speciale in care noi, alaturi de prieteni si apropiati crosetam un sir al amintirilor de iarna. Sanii, bulgareala, ghetus, patine, cabana la munte, ceai si vin fiert, vant rece, pom de Craciun, cadouri, prajiturele si pastrama, oameni de zapada sau pur si simplu plimbarile prin intinsul alb pe timp de noapte, printre cristalele de gheata ce lumineaza sub veghea astrului noptii. Unde mai pui masa imbelsugata de Craciun si Anul Nou, jocul artificiilor, urarile de bine, SMSurile trimise agendei telefonice si listei YM intregi. Ganduri de bine peste tot... asa lume buna sa tot fie intregul an!

Cred cu tarie ca, iarna, e anotimpul oamenilor cu suflet bun, cald si data sa ofere fericire tuturor. Sarbatorile de iarna sunt sinonime pentru mine cu sarbatorile bunatatii... daruri, donatii, caritate. Ajutoare, zambete si speranta pentru mai bine, toate acompaniate de cantecele de iarna, colinde si acorduri de chitara pierdute printre fulgii ce danseaza deasupra noastra.

Simt intr-adevar ca a venit vacanta de iarna!
Scoateti saniutele, puneti-va bocancii in picioare, manusi, fular si hai la sanius!

Un comentariu:

  1. Dupa parerea mea :* esti un adevarat scriitor , deoarece tu ai acel ceva special pe care il intalnesti numai intr-un visator :*:* continua s scrii, pentru ca asta este cu siguranta marea ta stea norocoasa !!!!

    RăspundețiȘtergere