sâmbătă, 29 ianuarie 2011

"Nu ai Facebook, nu existi!" ... spuse unu dimineata pe troleibus(troleu)

"Nu ai Facebook, nu existi!" sau "Ai facebook, ai si femeie, nu ai facebook, n-ai femeie ba!" cateva vorbe de scris in carnetel si de urmat, auzite de mine astazi pe troleibus. Doi tineri, studenti pe la ceva facultate in Cluj ce vorbeau despre furturile din camin si placerea de a curvi, amintesc la un moment dat de extraordinarul si intergalacticul Facebook. E o tema slaba si un fâs slab sa scriu despre Facebook - mi-aduc aminte ca am un articol deja pe blog ce se cheama Fenomenul Facebook. Insa in articolul de azi nu vorbesc despre portalul de socializare in sine, ci despre iluzia pe care acesta o formeaza in randul utilizatorilor.
M-au uimit astazi cei doi studenti prin sinceritatea lor si convingerea ca... nu poti avea "femeie"(ce urat si cocalaresc spus... "femeie"... parca ar fi vorba de o gaina ce da din aripi si mai satisface stapanul uneori cotcodacind) daca nu ai facebook... dar e o regula oare? Esti impotent daca nu ai facebook... ai degete impotente daca nu ai curiozitatea de a-ti face un cont cu 15 clickuri si 30 de apasari pe taste? Tragic e faptul ca unul dintre cei doi afirma cu tristete si resemnare:"da ma, ai dreptate... vezi... tu ai Facebook si ai si femeie, eu nu am Facebook si n-am femeie!". Heeeeii...reveniti-va oameni buni ca nu-i Facebook-ul Dumnezeu si nici Dumnezeu nu-i Facebook-ul... Cum sa afirmi asa ceva? Defapt stiu cum... cu multa prostie in cap!

Alta miscare in masa tot pe portalul de socializare s-a sfarsit acum 1-2 saptamani, dar pusese stapanire la inceputul anului aproape la fiecare copil de 13-16 ani pe profil. "POZE REV 2011!!!"...am crezut ca si tampesc cate albume cu titlul cu pricina au aparut prin zona... toata lumea isi etala pozele cu o amarata de bere Tuborg in mana, o tigara pe care au contenit sa o fumeze dupa 3-4 inecaturi cu fum sau cazuri fericite, cu un paharel de plastic de sampanie ieftina. Poate daca puneau ceva poze frumoase, cu un mesaj totusi... cu un foc de artificii si duduia frumos imbracata in prim-plan cu paharul de cristal si spuma de la sampanie pe dinlaturi... dar asa? Poze facute la bunica in gradina sau cu cei 6-7 colegi la "cheful de revelion" unde nu i-au lasat parintii sa bea mai mult de o bere pe caciula(caci ei erau in sufragerie jos, iar copii in livingul de la etaj). Asta-i distractie? Asta-i pierdere de vreme pe Facebook, doar ca sa areti lumii ca ti-ai miscat putin pundul pe Lagy Gaga si Tarkan de Revelion. Trist e ca acei copii in loc sa citeasca o carte, sa vada un film, sa puna un picior intr-o sala de teatru sau sa-si faca o tema, pierd ziua de dimineata pana seara pe net. Si daca unul din acei copii vor ajunge sa citeasca articolul, prieteneste va spun... reveniti-va urgent si nu mai comunicati virtual cu vecinul de peste drum, doar ca sa vada toti prietenii vostri ce ati scris!!! Caci asa, veti ajunge sa dati un interviu la 20 de ani pentru angajare si nu veti avea cuvintele potrivite pe limba... (cu siguranva il vor citi cateva persoane puse la zid in articol, doar am sa public linkul articolului si pe "Face nu stiu ce")


Chat placut! Etalare linistita a relatiilor dezbinate, incepute sau complicate, Like-uri multe, comentarii mii si mii, join la cat mai multe grupuri si tot ce mai vreti voi pentru o socializare reusita!
Apropo... cum de-mi citesti blogul si nu esti pe Facebook? Vezi ca te exclude lumea buna din societate daca-ti mai pierzi timpul pe ArtGeo Life 2 si nu in "competitia Like-urilor".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu