joi, 24 februarie 2011

Azi, 24 februarie, ziua indragostitilor de Romania-Dragobetele !

Dragobetele! In sfarsit e ziua indragostitilor specifica tarisoarei noastre frumoase aflate in colaps demografic. E ziua in care nu mai e cazul sa ne supunem procesului de americanizare, ci in sfarsit tinem cont de traditiile mosilor ce dadeau o floare proaspat iesita din pamantul dacic sotiilor, iubitelor lor sau "gragutelor" dupa cum se spune in unele zone ale tarii.
Pacat este insa ca astazi, de dimineata devreme, ascultand un post de radio(Pupatul FM) aud citindu-se dintr-un SMS intrebarea unui ascultator:"Cand se sarbatoreste Dragobetele?". Nu mai spun nimic, poate americanii vor avea raspunsul cel mai bun, daca noi ne luam dupa sarbatorile lor ale caror insemnatate nici macar nu o stim, cu siguranta ii intereseaza pe ei faptul ca noi nu ne cunoastem traditiile si vom avea ei grija de pastrarea lor asa ca... sa-i intrebam pe americani! Pentru ca anul viitor sa nu mai fie atat de multi oameni cu lectia neinvatata reamintesc faptul ca astazi, 24 februarie se sarbatoreste(mai mult sau mai putin, dar se sarbatoreste) ziua indragostitilor in republica parlamentara Romania, sarbatoare a iubirii numita Dragobete.

Cat despre iubire, dragoste si alte lexeme apartinand campului lexical al iubirii am sa-ti povestesc o experienta placuta in cateva randuri, fara a ma lungi prea tare, caci sunt alte lucruri de facut astazi, mai ales de ziua indragostitilor(trei puncte). Categoric ne place sa ne punem pe tapet dragostea, sa cheltuim bani, sa cumparam buchete cu zeci de trandafiri, lanturi stralucitoare si multe cadouri pentru cealalta jumatate a noastra... insa uitam sa oferim cadouri pentru suflet. Ne legam doar de partea materiala, doar de ceea ce este palpabil, fara a tine cont de insemnatatea pentru inima a unui simplu biletel in care iti scrii gandurile de iubire. Intr-un liceu din Romania si daca nu ma lasa memoria prea tare chiar din Cluj se sarbatoreste "saptamana prieteniei". Saptamana in care X scrie un biletel lui Y, Y lui Z si tot asa, iar la sfarsitul saptamanii biletelele ajung la destinatie, la persoana careia ii scrisesem gandurile frumoase. Cred ca e o modalitate prin care... punem in valoare, invatam si ne bucuram totodata daruind si cadouri pentru suflet si nu doar pentru a exersa pronuntia "am daruit un cadou".

Asa ca... azi e ziua in care din fatarnicul "I love You!" spus si necunoscutilor de pe strada, dar mai ales spus pe alta limba si nu pe romaneste, putem lasa sa iasa la iveala acel sincer "Te iubesc!", putem spune o declaratie de dragoste din inima, fara cuvite elevate si exprimari pompoase... azi poate fi ziua in care in sfarsit spunem ceea ce simtitm si poate fi inceputul unui lung sir de zile in care vom spune din ce in ce mai des ceea ce simtim(daca nu zilnic!)

Iti doresc o saptamana in care sa apara intr-un final, si pe strada ta, urmele primaverii!

Uite si ce melodie iti recomand pentru acest articol: Taxi-Cele doua cuvinte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu