duminică, 15 februarie 2009

Viata e prea pretioasa ca sa...


Azi am chef de scris, dar nu stiu despre ce…as scrie despre…viata, dar poate o sa zica cineva “ce stii tu la 16 ani sa vorbesti despre asta?” ok...si atunci mai bine ma gandesc la altceva.as scrie despre arta, dar cred ca e prea mult pentru o zi plictisitoare de duminica, daca as scrie despre geografie ar trebui sa scriu pe celalalt blog si eu vreau sa scriu aici…asa ca,voi vorbi despre nimic!un mare nimic!

incep aşa:

“-ce mananci,Andreea?

-nimic!”

“-ce s-a intamplat cu telefonul?

-nimic…”

So…ce e de fapt nimicul asta, unde se gaseste “nimicul”,e lumea construita din nimic? Putem gasi un preparat numit “nimic”, asta nu cred…dar legat de lumea construita de nimic...era o poezie in care se spunea ca lumea e construita din nimic,ca noi am fost construiti din nimic…o fi adevarat, nu o fi, nu stiu.oricum nu sunt eu inca in masura sa spun asta, dar legat de nimic…uneori, suntem nimic in univers.spun doar uneori!!!de ce doar uneori?gandeste-te si tu…de ce doar uneori?

Te-ai gandit?(dar pe bune,gandeste-te!)

daca nu…gandeste-te…cand te-ai simtit tu “cineva”, cand ai simtit satisfactie deplina…sau cand ai simtit gustul dulce al vietii!!!ei bine, atunci cred eu ca nu mai suntem nimic in univers...atunci cred ca suntem totul in univers, totul in lume!!!dar oare de ce cred ca suntem nimic in univers?iar iti pun o intrebarea –“de ce crezi ca noi, oamenii, suntem uneori un nimic in univers?”.eu zic ca suntem un nimic atunci cand…nu mai suntem OAMENI si…in ziua de azi, e tot mai greu sa fi tot timpul om.e oare asa de greu sa gandesti omeneste?! e tot mai greu sa fi bun, sa gandesti rational, sa gandesti pozitiv…e tot mai greu sa ai curajul sa privesti inainte.e greu sa spui lucrurilor pe nume-e greu sa accepti realitatea!atunci cred eu ca suntem cel mai mare nimic al acestei lumi.

Si totusi, ar fi absurd sa gandim tot timpul pozitiv.ok...avem o problema, incepem cu ganduri negativ, ne gandim la ce e mai rau, nu mai avem incredere in noi...e normal sa avem urcusuri si coborasuri in viata...asa e viata, acesta e farmecul vietii, aceasta e lupta dintre bine si rau...si din pacate nu e tot timpul precum in basme-finalizata cu victoria binelui.însă noi putem lupta!putem sa gandim pozitiv, putem sa privim inainte, sa avem curajul de a o lua de la capat, de a lupta pentru un tel, pentru un vis! putem sa nu fim nimic!

Si...evident ca te gandesti...”da...toata lumea poate vorbi, e usor sa vorbesti, sa spui ca e bine sa gandesti pozitiv”...da...toata lumea poate vorbi si toti spun asta poate, dar incearca totusi sa devii cineva.

Ma gandesc ce “fain”(fain nu frumos)e atunci cand, lupti din greu pentru ceva si reusesti sa obtii ceea ce vrei...ce sentiment pur te cuprinde.ce bine e atunci cand zambesti, cand razi din plin, cand te simti multumit ca ai facut o fapta buna, cand ai facut ceva pentru tine...cand faci ceva cu drag, cu pasiune, din suflet!

Sper ca esti cineva!...daca nu esti,fa-o cat mai repede posibil!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu