vineri, 24 septembrie 2010

Noapte de septembrie - o spun pe față!

E noapte... e septembrie si... YM-ul e gol! Nu vreau sa dorm, maine oricum voi fi rupta asa ca... o ora in plus sau in minut de somn nu mai conteaza. Asa ca ma pun sa scriu 2-3 ganduri pe blog.
Vroiam sa scriu zilele trecute un articol despre pitipoance sau cum se scrie cu tz ca si mailul meu. Nu neaparat pitipoance ci... prostia infiripata in mintea unor liceeni sau tineri contemporani noua.
Asa nu imi place de cei ce isi pun prostia pe ecran(e exprimare de clasa a7-a,stiu, dar intelege...e 2 dimineata, e vineri, iar maine e ecologizarea in toata tara), cei care isi afiseaza la status imbecilitatea si cu atat mai mult, pe toate site-urile de profil in care ne etalam cu totii noii chilotei sau noile pungi pline cu haine de la auto grillul din Austria(dau si eu un exemplu, nu sari pe mine).
Iar pentru ca e noapte, intuneric si nu vede nimeni ce scriu, iti spun ca... nu inteleg sintagmele de genu :"lol. luve ya!!! haha kiss :****". Iti spuneam mai sus ca am descoperit acum cateva zile un astfel de status imbecil la cineva(chiar nu mi-am batut capul sa ii citesc numele cand am vazut cat e de... retard/a). Si m-am enervat in primul rand pe mine... pentru ca a aparut un astfel de ID in lista-mi curata si nepenetrata de imbecili pana acum ceva timp. Dar promit solemn sa curat toti microbii ce-mi viruseaza ecranul de incultura, impresii ieftine si aere de oras de provincie.

Si alt lucru pe care vreau sa il amintesc e... fenomenul pe care l-am observat in ultimele zile. Avem mereu tendinta si chiar dorinta de a vedea paiul din ochiul altuia, fara a vedea barna din ochiul nostru. Avem mania aceasta de a ne da destepti, super destepti si cititi si, cand colo, suntem fix pixu' , dar ne facem auziti si noi pe bloguri si aducem critici, remarcam incultura unora, dar nu ne uitam la noi. Si spun asta pentru ca am dat acum cateva zile de un astfel de homo sapiens incultus bagaretus, care vroia sa para el mare smecher, cititor de carti si mare critic ... mai mare decat G. Calinescu cu a lui istorie a literaturii romane. Bag mana in jar aprins si pariez ca... cititul e ceva nesemnificativ pentru nevorbitorul de limba romana care critica un administrator de blog pentru ca "nu stie scrie" sau "nu scrie corect pe al sau blog". OK, toate bune si frumoase... cine mai stie scrie corect romaneste in ziua de azi? Paaai, olimpicii de la romana si cei ce mai citesc literatura + multi altii care stau in banca lor si merg frumos la Carturesti si inca mai cumpara o carte buna sau merg la BCU si imprumuta cate o carte pe care O CITESC (de altundeva...chiar nu mai ai de unde sa inveti caci si ziarele scriu gresit, iar despre internet nici nu mai vorbesc). Si se trezeste sapiens asta si intr-un comentariu de 3 randuri(dar randuri din acestea mici , cum am si eu pe blog) creeaza, prin maiestria lui doua greseli super dragute de scriere. In ziua de azi, cum e criza, deficit de locuri de munca si preturi mari peste tot, fruturi si multe altele, s-a gandit omul sa nu puna doi "i" acolo unde ar fi trebuit... oricum impozitul pe casa si masina e mare, poate ii mai lua reformatorul Martin Luther din mormant impozit pentru scrierea corecta in limba romana, limba nationala oficiala. Doua greseli care nu conteaza... conteaza doar critica lui, dar faptul ca omul din pura neatentie uita(iti dai seama ca el chiar a uitat...) sa mai puna inca un "i" pe la un cuvant, inca un "i" pe la un verb nici nu mai conteaza... Hai sa criticam frate!!! E la moda, e gratis si... e si distractiv! Dar pe altii, nu pe noi insine!
Asa sta treaba cu cei ce incearca sa para ceea ce nu sunt cu adevarat. Iar pentru ca...NU MA POT ABTINE... am intervenit si eu cu un comentariu pe acel blog aspru criticat de al nostru cetatean ce consulta zilnic Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, care si-a aratat prostia pe fata. Deci, in concluzie, asadar(stiu regula, fara deci la inceput de propozitie)... mai bine stai pe locul tau, in banca ta, citesti si iti spui parerea in minte, decat sa iesi in lume si se faci putin si de "Nestle cu lapte intr-o cana"... Dar asa suntem noi, oameni cu impresii, cu aceleasi vechi critici pastrate in buzunar si mereu gata sa le aruncam exact atunci cand nu e nevoie...



E primul articol in care... o spun pe fata!!! Uraaaaaaa, am reusit!!!