miercuri, 18 martie 2009

Fac ce'mi place...si imi place!

fac ce'mi place...fac ce vreu...ooo vorbele marete ale noastre, ale tinerilor plini de...nu neaparat personalitate...poate mult prea dornici de a se intalni cu adevaratele probleme ale vietii. sintagma cu care ne consideram cei mai cei...cei mai independenti,cei mai mari si cei mai tari(uneori...uitam ca ne dam mari,iar parintii ne fac atat de mici...nu ne acceptam asa cum suntem, ne modelam o lume virtuala, o familie virtuala...e nevoie sa ne tradam identitatea, modul de viata oare?)
as scrie pe blog, as citi ceva, m'as uita la un film sau as iesi 5 minute afara...as face ce imi place, dar ce sa aleg?:-?? na...nu de putine ori facem ce ne place la varsta asta...fara prea munte responsabilitati, fara amenda pe numele nostru ci pe cel al parintilor...si fara treburi de rezolvat.o sa spui...naaa...ti se pare...da no...depinde de persoana .marea majoritate a tinerilor-vorbesc de ei acum...au o asa spusa ciclicitatea a anului sau a weekendului...vine weekendul, chef, bautura, tigari si poate droguri...wawwwww ce mai distractie...de la ora 11 nu mai tin nimic minte, dat totusi eu m-am simtit bine. da ma gandesc ca te-ai simtit extraordinar de bine, dar asta doar in imaginatia ta...evident ca toti tinerii au ceva in comun, mai mult sau mai putin...unora ne place sa le spunem tocilari ca si cum ar fi cea mai mare rusine sa citesti o carte sau sa mai dai pe la scoala, altora le spunem fraieri, doar pentru ca sunt mai linistiti sau au bun simt, unora le spunem ...(imi amintesc acum un cuvant, dar chiar nu e cazul de asa taranimi pe blog), dar e vorba de acei papitoi cu super freze, impresii cumparate de la magazine ieftine si un vocabular specific setrelor de tigani.aaaa am uitat sa zic de moda noua de a merge la sala...waw...super activitate(e ok sa faci miscare, foarte bine, dar la naiba! e o moda asta???)
de ce nu e o moda sa citesti?sa inveti?...sa te cultivi! nu de putine ori ma simteam ciudat...fiind intr-un grup de prieteni care se uitau straniu la mine cand vorbeam despre invatat, citit sau alte cele care ar trebui sa le mai facem si in timpul liceului...pur si simplu ma simteam straina de unii prieteni(folosesc termenul foarte general pentru prieteni acum), ma simteam ca nu am ce cauta acolo si totusi vroiam sa schimb atitudinea unora!
poate unii asa au fost invatati, poate parintii lor nu sunt un exemplu pentru ei...dar totusi...ai ratiune, ai cap si sange in tine! iti dai seama de ce e bine si ce e rau! vezi cu ochii tai cum e mai bine...evident acum este perfect...mama ne da bani in fiecare dimineata, tata ne arunca in fiecare weekend in MALL pentru super sesiunea de asa numitul "shopping"...da, ne e bine...dar...daca maine nu va mai fi asa?daca maine nu vom mai putea recupera anii in care nu am citit?anii in care am citit doar etichetele hainelor sau...eticheta sticlei de whisky...
gandeste-te bine...maine nu sti ce se poate intampla...si acum cu o asa zisa criza...fa ce ar trebui sa faci tu la 15 ani(sau cati ani ai tu...sigur stii ce e bine de facut, dar nu ai curajul sa iesi in fata poate si sa areti partea ta buna) ...si aici intra evident si prima betie, primul prieten poate, o gramada de chefuri si iesiri, excursii, chiulit, urlat in plina noapte pe strada si alte cele...dar mai este si o chestie...atat de neinsemnata-cititul.
spor la citit sa ai!